Anem de colònies al Delta de l’Ebre

IMG_7241Els nens i nenes de cinquè de l’escola vam anar de colònies al Delta de l’Ebre, just abans de Setmana Santa.

El primer dia, un cop instal·lats a l’alberg, vam dinar i després vam fer un creuer pel riu Ebre fins a la seva desembocadura al mar Mediterrani. A la tarda, vam visitar la llotja de peix de Sant Carles de la Ràpita on vam poder observar com es compra el peix un cop és pescat. Al vespre, els monitors de l’alberg ens tenien preparat un joc de pistes amb llanternes.

Al matí següent vam anar a Mónnatura, una reproducció del Delta de l’Ebre, on ens van explicar moltes coses sobre quines aus eren més característiques, d’on venien, què menjaven, com es sembrava l’arròs i es collia, els mètodes antics de pesca… Sabíeu que el Delta és l’únic lloc de Catalunya on els flamencs s’ajunten en colònies importants per fer nius d’unes 3000 parelles?
Poc després, ens vam dividir i mentre un grup observava les aus, des del terrat, l’altre perxava pels canals amb una embarcació típica del Delta. Finalment, els monitors ens van organitzar un joc de pistes, en grups, sobre el Delta. A la tarda, vam anar amb canoes per les llacunes. Vam acabar el dia amb una estona de ball, música, coreografies i jocs de taula.

L’últim dia, vam anar amb bicicleta al voltant de la llacuna de l’encanyissada i ens vam aturar a veure flamencs. Després vam tornar a l’alberg i vam celebrar l’aniversari de la Laia i la Clàudia a l’hora de dinar. Les delegades els hi van portar el pastís. No podien haver acabat millor les colònies!

Aquest any ens ho hem passat molt bé i a més hem pogut estrenar instal·lacions noves a l’alberg.

Veure totes les fotos