Dia de la dona i la nena en la ciència

En el Dia de la Dona i la Nena en la Ciència, converses a les aules amb les mares científiques de l’escola.

L’escola i la Comissió de Gènere, han organitzat per tercer any consecutiu xerrades, en les quals, mares de l’escola i científiques de professió han explicat les seves feines a l’alumnat de Tàber.

L’objectiu d’aquestes xerrades és, en primer lloc, acostar la ciència a l’escola i, en segon lloc, fomentar les vocacions científiques, especialment en les nenes.

La presència de models femenins de proximitat s’ha demostrat que juga un paper molt important a l’hora de despertar vocacions.

Aquest any les xerrades han estat online però, tot i les dificultats associades, han sigut un èxit! Hi han participat un total de 8 mares i la resposta de l’alumnat ha estat, com sempre, molt positiva. Les mares participants han estat: Marian Vila (Biòloga empresa química), Lídia Bardia i Maria Marçal (Biòlogues microscopistes), Paula Ortega (Tècnica de serveis científics), Anna Artigas (Astrofísica i data management), Maria Llarena (Veterinària Inspectora de Sanitat), Mireia Viñals (Enginyera de Camins) i Arantxa Arnaiz (Biòloga divulgadora).

De cara a la següent edició (2022) fem una crida a les mares científiques de l’escola per enriquir aquest projecte tant i tant necessari i interessant. Tecnòlogues, sanitàries, investigadores, enginyeres, ambientòlogues, geòlogues, geògrafes, matemàtiques, i un llarg etcètera, totes som científiques!!!!!

Veure totes les fotos