El Monestir de Pedralbes

2017-01-19 Monestir Pedralbes 5eLa setmana passada els alumnes de cinquè de l’escola vam visitar el Monestir de Pedralbes (s.XIV) , ja que estem treballant el projecte de l’Edat Mitjana.

Al llarg de la visita vam fer un joc per conèixer els diferents estaments socials de l’època medieval (reis, privilegiats, mà major, mà mitjana i mà menor) formant una piràmide i després vam visitar els diferents espais del Monestir com el Claustre, el refetor o menjador, el dormitori, la cuina, la infermeria i l’església. També vam visitar la sala capitular o de reunió de les monges Clarisses on vam aprendre que totes tenien funcions diferents i algunes, fins i tot, privilegis. Sabíeu que hi havia monges que eren esclaves al Monestir i que encara hi viuen nou monges?

Finalment, ens va tocar visitar la tomba de la reina Elisenda de Montcada situada al Claustre (vestida de monja) i també situada a l’església (vestida de reina).
Hem après moltes coses que ens ajudaran a construir molt millor el nostre projecte sobre l’Edat Mitjana a classe i entendre com era la nostra ciutat: Barchinona.

Veure totes les fotos