El Monestir de Pedralbes

claustre (2)El divendres passat els alumnes de cinquè de l’escola vam visitar el Monestir de Pedralbes (s.XIV) , ja que estem treballant el projecte de l’Edat Mitjana i aquest és el nostre monument patrimoniador.

Al llarg de la visita vam fer un joc per conèixer els diferents estaments socials de l’època medieval (reis, privilegiats, mà major, mà mitjana i mà menor) formant una piràmide i després vam visitar els diferents espais del Monestir com el Claustre, el refetor o menjador, el dormitori, la cuina, el rebost, la infermeria i l’església. També vam visitar la sala capitular o de reunió de les monges Clarisses on vam aprendre que totes tenien funcions diferents i algunes, fins i tot, privilegis.

Finalment, ens va tocar visitar la tomba de la reina Elisenda de Montcada situada al Claustre (vestida de monja) i també situada a l’església (vestida de reina).
Hem après moltes coses que ens ajudaran a construir molt millor el nostre projecte sobre l’Edat Mitjana a classe i entendre com era la nostra ciutat. Sabíeu que en aquella època, a Barchinona, només hi vivien 40.000 persones?

Veure totes les fotos