Els nens i nenes de 5è hem anat al Parlament

Els nens i nenes de Canigó i Matagalls hem anat al Parlament de Catalunya. Allí, a més a més de conèixer la institució, hem participat en l’activitat: Sóc Diputat /Sóc Diputada.

Ha consistit en fer un simulacre gairebé idèntic al procés que viuen els Diputats/des des de que han estat escollits a les urnes fins a arribar al nomenament de President/a de la Generalitat.

Primer de tot ens hem agrupat en quatre partits els quals han acabat esdevenint grups parlamentaris:

  • Groc: COMPROMÍS
  • Blau: LLIBERTAT
  • Verd: ECOLOGIA
  • Vermell: TRADICIÓ

Cada color representa una manera de pensar diferent i cadascun de nosaltres ens hem apuntat lliurement al color que millor ens ha semblat i, fins i tot, hem escollit els portaveus, un de cada grup, els quals han explicat el seu programa de govern. Acabades les explicacions ha arribat el moment dels pactes. Al final hem acabat nomenant President/a del Parlament, els tres Secretaris i la darrera votació ha estat per a escollir el/la President/a de la Generalitat. Tant a Canigó com a Matagalls ha sortir escollida una Presidenta la qual tot seguit ha nomenat els/membres del seu govern.

Ha estat una experiència molt interessant, ja que hem viscut moltes de les sensacions (positives i negatives) que tenen els polítics quan s’han de posar d’acord.

Veure totes les fotos