Fem de diputats i diputades al Parlament de Catalunya

2018-05-10 Parlament 5eLa setmana passada vam visitar el Parlament de Catalunya i fam poder fer de diputats i diputades per un dia, aprofitant que ho estem treballant a l’escola.

Un cop vam arribar i vam ser acreditats, ens vam dirigir a la sala on vam seguir els passos que segueixen els diputats i diputades per formar Govern.
Un cop cada partit polític (groc, vermell, blau i verd) va seure al seu lloc, ens van explicar quants diputats hi ha al Parlament de Catalunya i quants en som nosaltres per poder entendre el concepte de majoria. Després, cada portaveu de grup va presentar el seu programa polític, treballat prèviament a classe, amb l’objectiu de pactar i formar govern.
A continuació, cada partit va poder fer una pregunta als altres partits per aclarir dubtes i com a resultat, tres partits van arribar a un acord per formar govern i poder triar els consellers representats pels tres partits.
La mesa del Parlament va proposar el nou president de la Generalitat, el qual va ser votat per tots els diputats i diputades.

Aquesta sortida ens ajuda a entendre què fan els diputats i diputades de Catalunya per representar-nos i com s’organitzen per pactar i fer les lleis.

Veure totes les fotos