La setmana de Sant Jordi

Després d’unes setmanes preparant els Jocs Florals de l’escola, escrivint poesies, proses i il·lustrant les nostres produccions, ha arribat la Setmana de Sant Jordi, carregada de sorpreses per a tothom!

Per començar, dilluns vam rebre la visita de dues contacontes de luxe! La Rosalia i l’Àngels, dues mestres molt conegudes per tots els nens i nenes i que es van jubilar el curs passat. Ens va fer molta il·lusió retrobar-les al parc! Ens van explicar els contes “Rufus i les pedres màgiques” i “Quan marxaran aquests?”.

Dimarts va ser el torn de la Marta! També una altra mestra jubilada molt estimada per tothom, la mestra que ens va ensenyar a patinar, a ballar i a tantes coses més! En aquesta ocasió, va estar assajant amb el grup Orió la dansa del dia de Sant Jordi!

 

Dimecres i dijous, mentre Boscos elaborava els seus murals, la resta vam estar triant els textos finalistes dels Jocs Florals. Cada grup d’infants ha escollit els sis treballs d’un altre grup, que ha considerat més ben escrits, més divertits, més ocurrents d’entre els que ha llegit. L’equip de mestres també ha format part de la tria, deliberant sobre els treballs finalistes triats pels nens i nenes.

 

 

També, dijous i divendres ens han visitat les autores, Anna Manso i Eulàlia Canal. Ens ha agradat conèixer-les i aprendre de la feina d’escriptora.

Finalment ha arribat divendres i hem pogut celebrar la festa de Sant Jordi amb molta il·lusió. Al matí, els nens i nenes de Boscos han interpretat les seves danses, El sabater, de P3 i La dansa dels amics i El ball del rogle, de P4/P5. I tots els infants de Cel han ballat la Dansa Russa, de Txaikovski. Els grups de Mars i Oceans han interpretat el Ball de Cintes,  i els grups de Continents, el ball de bastons La Boja. I hem finalitzat amb la Sardana curta de la Mare de Déu de Sarrià.

A la tarda hem celebrat els esperats Jocs Florals, amb les categories de prosa, poesia i dibuix.  Els nens i les nenes guanyadors han rebut de premi un llibre i uns colors per dibuixar! I tots els grups han rebut un conte com a premi especial de participació.

També hi ha hagut venda de contes i llibres d’ocasió i de roses de Sant Jordi, elaborades pels nens i nenes de 6è.

I avui, a la cuina, ens han fet una boníiisima sopa de lletres!

Ah! I també avui portem tots cap a casa la revista de Sant Jordi, enguany dedicada a Gianni Rodari. Esperem que us agradi molt!

Ha estat una setmana molt intensa en la que hem gaudit molt d’aquesta festa tan estimada, tot i que us hem trobat a faltar, famílies! Esperem retrobar-nos l’any vinent!

Visca Sant Jordi!