Visitem el Monestir de Pedralbes

IMG_5415

El divendres passat els alumnes de cinquè de l’escola vam visitar el Monestir de Pedralbes (s.XIV), ja que estem treballant el projecte de l’Edat Mitjana i aquest és el nostre monument Patrimoniador.

Al llarg de la visita vam fer un joc per conèixer els diferents estaments socials de l’època medieval (reis, privilegiats, mà major, mà mitjana i mà menor) formant una piràmide i després vam visitar els diferents espais del Monestir com el Claustre, el refetor o menjador, el dormitori, la cuina, el rebost, la infermeria i l’església. També vam visitar la sala capitular o de reunió de les monges Clarisses on vam fer una activitat amb exemples reals de monges que van viure al Monestir. Sabíeu que hi havia monges esclaves al monestir i que actualment encara hi ha set monges Clarisses?
Finalment, ens va tocar visitar la tomba de la reina Elisenda de Montcada situada al Claustre (vestida de monja) i també situada a l’església (vestida de reina).

Hem après moltes coses que ens ajudaran a construir molt millor el nostre projecte sobre l’Edat Mitjana a classe i entendre com era la nostra ciutat.

Veure totes les fotos