Totes les notícies

Participem a l’APILO

coet

Aquest curs formem part del PROGRAMA APILO, que fomenta la recollida de piles i acumuladors. El programa, a més, preveu compensar,  amb un premi en metàl·lic, l’escola que hagi aconseguit recollir-ne més.

A l’escola disposem d’un dels punts de recollida de piles i acumuladors del programa. És el coet de l’APILO XII.

 

 

 

 

 

 

 

 

planeta

 

A Tàber estem fent la feina de sensibilització en la recollida de residus. Ens ajuden en aquesta tasca els nens i nenes de 3r, que ahir ho van començar a explicar a la resta de companys i companyes dels diferents cursos. La campanya de sensibilització tracta també l’estalvi energètic i la contaminació acústica.

Ens ho passem molt bé a la piscina!

c2220a00-8b2b-41d2-9948-0069dc1ef50d

Els dimecres al matí els Correfocs i els Dracs anem a la piscina de Can Caralleu!
Ens ho passem molt bé tot gaudint dels jocs que ens preparen i de l’estona final, on ens trobem tots els nens i les nenes a la piscina petita!!!

Veure totes les fotos

Gràcies per la col·laboració

Mares i pares, moltes gràcies per ajudar-nos a posar bonica l’escola!

Amb les cartelleres que ens heu penjat, organitzem la informació que volem visualitzar, tot respectant les parets de les aules.

 

Veure totes les fotos

La Conferència sobre les cèl·lules

IMG_9836

Divendres 23 de febrer els Dracs i els Correfocs vam assistir a una conferència sobre les cèl·lules a càrrec de la Mar Coll, mare del Roger Altimira dels Dracs.

Va preparar una xerrada molt interessant, ella treballa en un laboratori que depèn de l’Hospital Clínic de Barcelona i investiga les malalties del fetge.

Ens va explicar moltes coses que vam poder relacionar amb el nostre projecte sobre el cos humà i va respondre a totes les nostres preguntes.

Moltes gràcies Mar!!!

Veure totes les fotos

Ens mengem els calçots de l’hort!

Enciams i calçots

La setmana passada els nens i nenes que fem el projecte de l’hort, vam collir els calçots que vam plantar a l’octubre i ens els vam menjar a l’hora de dinar. Les cuineres ens els van fer al forn i l’Anna ens va comprar la salsa de romesco. Aquell mateix dia també vam collir enciams de diferents tipus.

Els calçots eren boníssims i a més els vam collir nosaltres!

Veure totes les fotos

Visitem el Delta del Llobregat

Observem

La setmana passada els nens i les nenes de quart vam visitar el Delta del Llobregat i ens van explicar moltes coses sobre fauna i flora de la zona.

Els guies ens van explicar que era una reserva protegida i que no s’hi podia viure ni construir edificis. Després vam anar a observar, des dels miradors, diferents espècies d’aus com el bernat pescaire o l’ànec collverd.

Poc després, ens van ensenyar diferents parts d’animals com potes de diferents aus, becs de diferents mides, una closca de tortuga…

Finalment ens vam apropar al costat del mar per veure on desembocava el riu Llobregat. Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses sobre el Delta i el riu Llobregat.

Veure totes les fotos

Visitem la Colònia Vidal

IMG_6695

La setmana passada els alumnes de sisè de l’escola vam visitar una colònia tèxtil molt important a Catalunya.

Un cop vam arribar vam veure un audiovisual i dos guies vestits d’època ens van explicar què era una colònia i com s’hi vivia a principis del segle XX.
La Colònia era com un petit poble o hi havia la fàbrica ( separada del poble), una església, una biblioteca, una escola de nens i una de nenes, un forn, una carnisseria, una peixateria, una barberia, un banc, dutxes comunes, un safareig per rentar la roba i els pisos dels treballadors.

Ens van explicar que els nens i les nenes començaven a treballar als 10 anys i que treballaven 9 hores diàries. En aquella època un adult cobrava 15 pessetes a la setmana i el lloguer del pis en costava 17.

Amb aquesta visita vam poder entendre què era una colònia tèxtil, com s’hi vivia i el procés d’industrialització a Catalunya.

 

Veure totes les fotos

Obra de Nadal 2017

obranadal2017

Per fi… ja podeu veure l’Obra de Nadal de Tàber d’enguany! 

Accedir als vídeos de l’Obra de Nadal

Important!

Recordeu que amb l’objectiu de garantir el dret a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge d’acord amb la legislació vigent, els vídeos de l’Obra de Nadal no són públics.

Per accedir als continguts protegits cal complir dos requisits:

  1. Estar donats d’alta al servei de comunicats per correu electrònic de l’Escola. Les famílies que han optat per rebre els comunicats en paper i els ex-alumnes han de  sol·licitar accés al disc online.
  2. Que l’adreça de correu electrònic amb la que esteu donats d’alta al servei de comunicats o al disc del punt anterior estigui vinculada a un compte Google. Podeu crear un compte Google i associar-hi l’adreça de correu electrònic que vulgueu de forma gratuïta. Si la vostra adreça és  de Gmail, o utilitzeu el Gmail pel vostre correu professional, ja teniu un compte Google.