Imagina’t un pati!
Estudi sobre l’espai i el temps de la zona exterior de l’escola Tàber. Es tracta d’un projecte cooperatiu, on hi participen els infants a través del Consell d’Alumnes, el Claustre de mestres i les famílies.
Les diferents propostes han generat un debat sobre viabilitat, així com noves propostes, que han provocat un nou plantejament sobre l’estructura horària i sobre l’ús del pati com a espai educatiu.
Imagina’t l’escola!
A partir de la pràctica reflexiva i enllaçat amb el projecte imagina’t un pati!, l’equip de mestres treballa una nova mirada sobre aspectes organitzatius i metodològics de l’escola, que fan referència tant a la manera de SER com de FER.
Les propostes ens parlen, entre d’altres, de:
L’entrada relaxada i els espais d’acollida dels PETITS/ES
L’equip de mestres planteja una entrada més adequada a les necessitats dels infants, sense còrrer i podent gaudir d’una estona amb la família a l’escola.
Els espais d’aprenentatge compartit
Espai de temps on l’alumnat de cicle MITJANS/ES i cicle GRANS, organitzats en grups de treball cooperatiu i de manera intercicle, treballa un tipus d’activitat amb continguts globalitzats, des de diferents àmbits: artístic, científic…
Repensem l’avaluació
Una nova mirada a la manera d’avaluar que ens porta a revisar aspectes i contemplar un canvi de paradigma.
Fa referència a:
- El seguiment de l’alumnat
- Avaluació contínua i formativa
- Avaluació per competències
- La diagnosi
- Les proves internes
- Les proves externes
- Què recordo? què he aprés?
- Les rúbriques i altres instruments d’avaluació
- L’avaluació dels projectes
- L’avaluació del centre