El Petit Príncep

Visita la galeria d’imatges del Petit Príncep Veure vídeo Taller Percutàber 2011 Veure vídeo VII Trobada de Gegantons d’Escola – Santa Eulàlia 2011

El Petit Príncep és el gegantó de l’escola

Va ser construït al 2001 amb motiu de l’obra de nadal d’aquell any, “La infantesa, un món màgic”, pels alumnes de l’escola sota la supervisió de la Cristina Bohera, mestra de plàstica del moment. En els anys següents ha estat sortint a ballar durant les celebracions de les festes majors del barri, especialment en la trobada anual de les escoles del Districte al Parc de Sta. Amèlia, per la Festa del Roser.

L’any 2008 l’escola va rebre una carta de la Gegantona Laia, copatrona de Barcelona, convidant el Petit Príncep a participar en la cercavila de Sta. Eulàlia pels carrers de Ciutat Vella. Des d’aquell moment es va decidir crear una nova Comissió mixta, escola/AMPA, que gestionés, publicités i engresqués a les famílies de l’escola a participar en les futures aparicions del Petit Príncep i els capgrossos Sol, Lluna, Caterina i Pepet en les cercaviles de la Festa Major de Sarrià (al mes d’octubre)  i la de Sta. Eulàlia (al mes de febrer).

Ja en les primeres aparicions es va tenir un molt bon nivell de participació d’alumnat, pares i mares, amics, familiars,…. que ha anat augmentant festa rera festa. Des de la Comissió, però, s’ha volgut anar una mica més enllà i, en aquest sentit, es van emprendre dues actuacions;

 • L’el·laboració d’unes samarretes amb un logotip propi que ens identifiqués com a colla.
 • La creació d’una activitat extraescolar, oberta també als pares i mares que hi vulguin participar, amb quota gratuïta.

Durant el curs 08-09 es va organitzar en trimestres on, durant el primer, es van costruir capgrossos, es va treballar els instruments de percussió durant el segon i es practicaren danses i balls de rua en el tercer. Pel curs 09-10 es reestructura totalment l’activitat i s’organitza una extraescolar de circ on s’aprendran les tècniques malabars, xanques,…. dirigida a alumnes de 1r a 6è, amb la voluntat d’enriquir les cercaviles.

A l’octubre de 2009 es demana la col·laboració de la Marta Capdevila, mare de l’escola, per a que ens il·lustri un punt de llibre que s’entrega a tots els alumnes de l’escola com a invitació de participació a les famílies en la Cercavila de la Festa Major de Sarrià’09. Al gener de 2010 es fa un vestit nou amb una tela més lleugera i de millor qualitat així com també es reparen els desperfectes que ha sofert durant aquests anys. Tot a punt per Sta. Eulàlia 2010!!

Per conmemorar els 50 anys de Tàber durant el 2012 es construeix una companya de ball pel Petit Príncep. Tots i cada un dels nens i nenes de l’escola fan  una proposta de disseny, vestuari, personalitat i nom per donar-li forma a la nova gegantona. D’entre totes les propostes neix la Serpentines, una princesa pintora, alegre, divertida i amb molts ganes de festa. Aprofitant la celebració de la Festàber 2012 fa la seva primera aparició en públic, ballant els ritmes de Percutàber. Els parlaments de la Maite, del Joan Puigdollers, regidor de cultura de Sarrià, i l’entrega d’uns diplomes per part de la Comissió  del Petit Príncep als nens i nenes de les propostes guanyadores, oficialitzen l’acte.

 

Fitxa tècnica Petit Príncep

_DSC0001

 • Alçada: 1,92m
 • Pes: 10kg
 • Fesomia: Petit Príncep
 • Tipus: Gegantó
 • Any de construcció: 2001
 • Data d’estrena: Desembre de 2001

Fitxa tècnica Serpentines

IMG_1872

 • Alçada: 2,35m
 • Pes: 12kg
 • Fesomia: Princesa pintora
 • Tipus: Gegantona
 • Any de construcció: 2012
 • Data d’estrena: Maig 2012 – Anivertàber
 • Altres dades: construida a partir de la participació de tots i cada un dels alumnes per commemorar els 50 anys de l’escola. Parella de ball del Petit Príncep.

Altres dades: Sempre van acompanyats de 4 capgrossos, La Caterina (1998), El Pepet (1999), El Sol (2000) i La Lluna (2000).

Per a qualsevol consulta o aclariment us podeu posar en contacte amb la Comissió del Petit Príncep a petitprincep@taber.cat