Festàber

Festàber és senzillament la Festa de l’escola. Una festa on grans i petits tenen el seu moment i el seu espai. Un dia en el qual l’escola s’obre a tota la comunitat educativa que forma Tàber: pares i mares, mestres, monitors i especialment, els nens i nenes de l’escola.

L’organitzen els pares i mares dels nens i nenes de segon curs amb l’ajut de l’AFA i l’escola, cap a mitjans de maig. S’inicia amb una cursa pel Parc de L’Oreneta, on pot participar tothom, i que ja ha esdevingut tradicional. A partir d’aquell moment, la festa es va remodelant cada any, sempre sota una idea general escollida pels organitzadors i que envolta totes les activitats. Hi ha tallers on els nens i nenes de Tàber poden desenvolupar les seves habilitats sempre sota la supervisió dels pares i mares voluntaris de segon curs que els ajuden. Poden fer timbals, o jugar al slot, o fer collarets, o simplement transformar-se en un gat, gos o spiderman, o qualsevol altre personatge després d’haver passat pel taller de maquillatge. També hi ha competicions esportives i exhibicions dels diferents esports que es practiquen a les activitats extraescolars de l’escola. I finalment, també hi ha un espai específic per als més menuts on poden jugar, així com una zona de descans per poder gaudir d’un merescut somni reparador.

Però no podem oblidar les nostres arrels mediterrànies i és per això que sempre hi ha un dinar al ben mig de la festa, per agafar forces i poder seguir fins que la festa s’acabi i quedi en la memòria de tots nosaltres fins el proper any… quan uns nous pares i mares de segon agafaran el relleu i tornaran a engrescar-se en l’organització de la festa de l’escola, Festàber.