Festes escolars

Durant el curs escolar, celebrem les següents festes:

Festa Major de Sarrià

Els nens i les nenes de primària participen cada any en diferents actes de la Festa del Roser, Festa Major de Sarrià. Prèviament els diferents cursos preparen un ball de festa major (ball de bastons, ball de cintes i altres danses) per a la trobada amb les diferents escoles del barri al Casal de Sarrià. Ens acompanyen el Petit Príncep i els capgrossos Sol, Lluna, Pepet i Caterina.

Tots Sants

Per tots Sants, l’escola celebra la tradicional castanyada. Els dies previs, els nens i nenes dels diferents cursos, ajudats pel professorat i les cuineres del centre, preparen uns panellets boníssims. El dia de la festa, tota l’escola es reuneix al pati per berenar castanyes, moniatos i els panellets. 

Nadal

El mes de desembre, a l’escola Tàber, estem molt enfeinats. Els nens i nenes de sisè, ajudats pels mestres, preparen el guió de l’obra de teatre de Nadal, on hi participa tot l’alumnat de l’escola. Després, cada classe prepara la seva coreografia.

La representació es realitza al teatre de la Salle Bonanova i cada any és un èxit !.

A més a més, ens visita el Tió, i tots els infants de Petits/es i fins a segon curs de Primària li porten menjar i el fan cagar l’últim dia d’escola, just abans de les vacances. L’alumnat més gran, a partir de tercer curs, ho celebren fent un regal a un company/a de classe, de part d’un amic o amiga invisible

Carnestoltes

Sa Majestat, el rei Carnestoltes ens visita cada any i ens capgira l’escola! El dia de Carnestoltes cadascú arriba disfressat d’allò que més li agrada i al pati fem una festassa, amb rua inclosa!

Sant Jordi

Uns dies abans de Sant Jordi, l’escola es prepara per a la festa del patró de Catalunya. Cada any s’escull un fil conductor, i cada classe prepara un treball escrit relacionat amb el tema. Aquests treballs es recullen en un llibre commemoratiu, que esdevé un regal per a totes les famílies de l’escola. A Primària, els nens i nenes escriuen textos que formaran part dels Jocs Florals. La nit abans de la diada, els mestres i famílies formen part del Jurat que atorgarà els premis. El dia de Sant Jordi, a la tarda, les famílies hi assisteixen a una representació, ball o cançó preparat per cada curs i després, es reparteixen els premis dels Jocs Florals. La diada acaba, no podia ser d’altra manera, amb paradetes de roses i llibres de segona mà.

Festàber

Festàber és la FESTA MAJOR de l’escola. Una festa on grans i petits tenen el seu moment i el seu espai. Un dia festiu en el qual l’escola s’obre a tota la comunitat educativa. L’organitzen les famílies dels nens i nenes de segon amb l’ajut de l’AFA i l’escola, i es proposa per a un dissabte de finals de maig. 

Comiat de l’alumnat 

Cada any, quan s’acaba el curs, uns grups deixen l’escola, els dels nens i nenes de 6è. La resta d’alumnes i tots els mestres els volem dir adéu com es mereixen i dir-los que aquesta serà sempre la seva escola! Per això, fem una gran festa al pati, on ells i elles són els protagonistes i on hi ha moltes abraçades i somriures i també alguna llagrimeta…